Блог

Изработка на уебсайт – цена за Вашия бизнес

Изработка на уебсайт – цена за Вашия бизнес

При изработката на уебсайт цената опира до това колко работа ще бъде свършена.

Конкретно, 2 фактора имат значение за цената за изработка на уебсайт за Вашия бизнес – сложността и размерът на сайта.

Ако си представяте сайта с 5-6 страници, стандартен изглед и персонализация има ентусиасти, които ще Ви предложат изработка на уебсайт за около 100 лв. Тази цена често е нереалистична и сега ще видим защо.

За калкулацията на цена за изработката на уебсайта трябва да бъдат изчислени всички разходи по неговото създаване.

Изработка на уебсайт – първи стъпки

  1. Закупуване на домейн и цена при изработка на уебсайт

Ако си нямате име на уебсайта, ще трябва да се сдобиете с домейн. Това може да стане чрез регистрация на име на домейн – най-евтините са около 10 лв. за промо период от година. Друга възможност е да купите домейн, на който вече е имало изработен уебсайт.

  1. Уеб хостинг

Това е мястото, където ще се осъществи изработката на уебсайта Ви и където той ще съществува. Разходът варира, в зависимост от опциите, от които имате нужда. Аз предпочитам услугите на Супер Хостинг, тъй като и съпорт екипът им е добър и отзивчив.

  1. SSL сертификат

Дори изработката на уебсайта Ви да е само с цел представяне на услуги и не планирате да извършвате продажби чрез него, пак Ви трябва сертификат. Има и безплатни, а цените на платените стигат до 800 лв. в зависимост от степента на защита и нуждите на клиента.

  1. Темата, с която да бъде осъществена изработката на уебсайта

Има стотици, ако не и хиляди теми, от които да избирате. Някои от тях са безплатни, някои платени. Призовавам Ви да похарчите няколко долара и да получите качествена тема за изработката на Вашия уебсайт! Разбира се закупуването на готова тема не е нещо задължително, но няма как да получите нещо изработено специално за Вас на ниска цена.

  1. Плъгини за изработката на уебсайта

Както и при уебсайтовете, обикновено получавате това, за което плащате. Направете си услуга и инвестирайте малко пари, за да получите качествени плъгини. За изработката на уебсайтове за бизнеса най-често се ползват: YOAST Seo – за оптимизация и Contact Form 7 – контактна форма за запитвания и много други. Тук е важно да вметнем, че много плъгини имат безплатна и платена верси, а разликата между двете е функционалностите, които получавате.

До тук сметката за 2018 г. изглежда най-общо така: Да приемем, че ще използвате безплатна платформа за изработката на уеб сайта си, безплатна тема и безплатен ssl сертификат. Имате около 110 лв. първоначален разход (в най-спестовният вариант) и необходимото, за да направите бизнес сайта си.

  1. Обучение за изработка на уебсайт – Между 50 и 300 лв. Ако не работите на уебсайтове всеки ден, вероятно ще трябва да си купите няколко книги или да вземете онлайн курс, за да научите Photoshop, HTML, CSS, CMS платформи и т.н. за да се ускори умението Ви в една или повече области на дизайна и разработването на уебсайтове.

Разбира се, можете да поверите изработката на уебсайта си на принципа „проба-грешка“ и да прекарате време в гледане на безплатни видеа, които ще Ви помогнат да създадете сайт с базови функционалности.

Очевидно е, че основното което ще загубите, ако сами се заемете с изработката на Вашия уебсайт за бизнес цел, е времето Ви. Така стигаме до въпроса:

Изработка на уебсайта – Колко време отнема

За базов, простичък сайт може да изгубите средно 50-60 часа, за да завършите проекта с качество според личните възможности и знания. Това са между 6 и 8 работни дни, ако имате поне малко знания за изработката на уебсайтове.

Изработката на уебсайт с модерна визия, защита и функционалности отнема малко повече време, отколкото хората си мислят.

Изработка на уебсайт – цена

Свържете се с нас на 0876 073 550 или ни пишете на имейл info@endot.eu, за да получите оферта за изработка на уебсайт, цена и срок за изпълнение.

Изработка на уебсайт – първи стъпки
Изработка на уебсайта – Колко време отнема
Изработка на уебсайт – цена

Изработка на уебсайт – цена за Вашия бизнес
5 (100%) 1 vote
Рамона СтойчеваИзработка на уебсайт – цена за Вашия бизнес

Подобни публикации