Блог

4 плюса и минуса на WordPress сайтовете

WordPress е уеб софтуер, който може да се използва за създаване на блогове и уеб сайтове. Като такива, компаниите могат да използват WordPress за своя система за управление на съдържанието (CMS). Тя им позволява да правят лесни редакции на съдържанието и изображенията, да добавят и променят функционалности, в една User firendly среда.

Преди да изберете CMS платформа за Вашият сайт, нека първо разгледаме плюсовете и минусите на WordPress.

Плюсове на WordPress

 1. Отворен код
  Тъй като WordPress е с отворен код, Вие ще имате възможността свободно да променяте и разпространявате кода, без да се притеснявате за лицензи.
 2. Ниска цена
  WordPress е икономически ефективен вариант, което го прави чудесен избор за по-малки фирми и нестопански организации, въпреки, че често това е избора на платформа дори и на не толкова малки предприятия.
 3. Лесна за използване
  Не е нужно да сте програмист за да инсталирате и използвате WordPress. Тя е доста интуитивна и е чудесна възможност за хора с малко или никакъв опит.
 4. Оптимизация за търсачки (SEO)
  Google особено харесва сайтовете на WordPress, защото те са относително добре подготвени за SEO, и лесно се обхождат от търсачките. Също така, тъй като WordPress има такава голяма общност, има много възможности за SEO плъгини.

Минуси на WordPress

 1. Ограничаване на достъпа до части от системата
  За разлика от другите системи за управление на съдържанието, WordPress не Ви дава възможност да създавате потебителски групи и даване на разрешения на различни хора до определени функции на платформата. Иначе казано, може да направите даден потребител администратор, редактор или сътрудник, но може създадете различни групи, с редактори например и всяка група да има различно ниво на достъп.
 2. Проблеми със сигурността
  Тъй като WordPress е популярна платформа и много от сайтовете са самостоятелно хоствани, това е доста привлекателно за потенциални хакери. Разбира се, сигурността постоянно се подобрява, а има и много плъгини, които могат да направят сайта още по-сигурен и защитен.
 3. Няма блокове с естествено съдържание
  WordPress не предлага възможност за нативно дефиниране на няколко съдържателни области в един шаблон, което може да направи управлението на различни секции от съдържанието по-трудно.
 4. Ограничения за електронна търговия
  Въпреки че WordPress има разнообразни плъгини за електронна търговия (като например WooCommerce), те нямат функционалност, подобна на предлаганите от други системи като OpenCart например.

WordPress със сигурност е страхотен вариант за много хора, защото е безплатен и лесен за работа. Ако се съмнявата в избора на платформа за Вашия сайт, може да се свържете с нас за Безплатна консултация. Ние ще Ви помогнем да изберете най-доброто решение отговарящо на Вашите нужди.

4 плюса и минуса на WordPress сайтовете
5 (100%) 1 vote
Николай Тодоров4 плюса и минуса на WordPress сайтовете

Подобни публикации